Tech är en av våra starkaste tillväxtsektorer

Helsingborg har ett starkt och dynamiskt teknikkluster. Här samsas stora och etablerade företag med experimentella och banbrytande startups. Tech och datadriven innovation är en av våra starkaste tillväxtsektorer i Helsingborg.

Logistik, handel, tillverkning, miljöteknik och besöksnäring är starka sektorer i Helsingborg sedan länge. Alla genomgår en grön och digital transformation. Till den behövs massor av innovativa lösningar.

IKEA, McNeil, ICA-Handlarnas Förbund, Resurs Bank och Peab är några exempel på de globala varumärken som har sitt huvudkontor eller storskalig verksamhet i Helsingborg.

Vill du göra dem sällskap?

”Helsingborg ligger väldigt bra geografiskt i Sverige och det blir av allt större vikt att kunna kombinera livskvalitet med jobbet. Staden har en stark innovationsmiljö, med närhet till naturen och en region på fyra miljoner människor. På mindre än 45 minuter når du flera universitet och högskolor.”

David Nilsson Sträng, VD, HETCH

Fyra nyckelområden för tech

I Helsingborg jobbar stad, näringsliv och akademi med tech på bred front. Men inom de här fyra nyckelområdena är vi extra starka:

  • Tillämpad AI
  • Smart city – med testbäddar och living labs
  • Tech (finntech, cleantech, logistics och e-commerce)
  • Mobility & connectivity

Starka kluster av kompetens och entreprenörsanda

Tech-företagen i Helsingborg bildar starka kluster. De kännetecknas av hög kompetens och sprudlande entreprenörsanda, vilket resulterar i nya start-ups och scale-ups. Många av företagen är etablerade på tech-hubben HETCH som ligger i det nyetablerade innovationsdistriktet, Helsingborg Innovation District.

Läs mer på HETCHs hemsida

Ett ekosystem av kunskap och kontakter

Helsingborg och Öresundsregionen har ett väletablerat ekosystem med starka universitet, science parks, acceleratorer, nätverk och konferenser. Det finns gott om samarbeten mellan industri, akademi och offentlig sektor. Helsingborgs innovationsdistrikt, ger dig smart tillgång till olika värdeskapande tillgångar och hela innovationsekosystemet.

Läs mer…

Vi finns här för dig!

Etablera, expandera, innovera, investera eller testa? Oavsett har vi en erfaren person med branschkunskap som kan hjälpa dig med information, kontakter och råd. Hör av dig i dag!

Claes Malmberg

Senior affärsutvecklare

Strategisk utveckling och tech

0732-31 57 62
Linkedin

Alexandra Werder Hallonkvist

Enhetschef för tillväxt

0731-56 39 05
Linkedin

Relaterade sidor