Vi jobbar stenhårt på smart city-lösningar!

Belastningen på jordens städer ökar. Redan om tio år kommer 60 procent av jordens befolkning bo i städer. Trafiken, trångboddheten och den åldrande befolkningen är bara några av de utmaningar som vi står inför.

Smart city är ett begrepp som blir allt mer centralt. Vi måste uppfinna effektivare och mer hållbara lösningar, utnyttja digitaliseringens fördelar och hitta bra samarbetsformer över landsgränser och organisationsgränser för att klara utmaningarna.

I Helsingborg satsar vi på tekniska lösningar. Men vi sätter samtidigt människorna och planeten först. Vi har byggt upp en plattform som underlättar samarbeten och vi investerar stort i hållbar stadsutveckling.

Vill du också hitta framtidslösningarna?

Sveriges miljöbästa kommun fyra år i rad

Helsingborg brukar ligga i den absoluta toppen när Aktuell Hållbarhet rankar Sveriges kommuner utifrån klimat- och hållbarhetsarbete. Vi har till och med varit etta fyra år i rad, mellan 2017 och 2020.

Som en av Sveriges bästa miljökommuner visar vi vägen när det kommer till hållbara lösningar. Elektriska färjor, källsorterat avlopp och trädplanteringar runt om i staden är bara några av de hållbara innovationer som finns här.

Den smarta, digitala transformationen

Mycket i smart city-arbetet handlar om att göra saker uppkopplade. Genom vårt arbete inför H22, vår månadslånga innovationsuppvisning sommaren 2022, satte vi ny fart i den innovativa digitala transformationen.

Rent konkret handlar det om sensorer som håller koll på allt från luft- och vattentemperatur till var cyklar befinner sig. Med hjälp av en algoritm kan vi också förutspå parkeringsplatser.

Här finns plats för ditt företags idéer

Vi sitter inte på alla svar själva, utan behöver innovativa och hållbara lösningar från många aktörer. Det ger stora möjligheter för investerare och företag att vara med i smart city-arbetet.

Sitter du på smarta energilösningar? Eller på idéer om hur trafiksystem eller bostäder kan göras klimatvänligare? Vi behöver dig i våra experiment!

Några av våra smart city-tester

Följ vårt smart city-arbete på Linkedin!

Innovation i din mejlkorg!

Helsingborg är en av Europas mest innovativa städer och vi ska bli klimatneutrala till 2030. Följ vårt arbete i nyhetsbrevet The Making of a Smarter City!

• Innovationer
• Smart city
• Hållbarhet
• Klimatneutralt 2030

Vi mejlar några gånger om året. Du vill inte missa det!

Vi finns här för dig!

Etablera, expandera, innovera, investera eller testa? Oavsett har vi en erfaren person med branschkunskap som kan hjälpa dig med information, kontakter och råd. Hör av dig i dag!

Åsa Bjering

Programansvarig innovation och grön omställning

0730-84 69 22
Linkedin