Störst på e-handel i Sverige?

Helsingborg har seglat upp som ett viktigt nav i svensk e-handel. Här finns mer e-handel per capita än i någon annan svensk kommun. Över en tredjedel av svensk e-handel, räknat i omsättning, har kritiska kopplingar hit.

Vi vågar påstå att vi är Sveriges e-handelscentrum!

I Helsingborg finns en lång tradition av handel och entreprenörskap. Men här finns också närhet till ett av Sveriges absolut största logstikkluster. Dessutom finns Sveriges första och enda e-handelsinkubator här.

Hela e-handelskedjan finns representerad i Helsingborg. Flera e-handelsbolag har sina huvudkontor i Helsingborg och många låter sin logistik utgå härifrån, antingen i egen regi eller via tredjepartslogistik. Här finns ledande bolag inom teknikutveckling, plattformsutveckling, betallösningar, marknadsföring, internationalisering och kundsupport.

Vill du också vara mitt i svensk e-handels epicentrum?

Möbler, kläder, livsmedel – och tredjepartslogistik

Det finns stor bredd i e-handeln i Helsingborg. Men om man vill peka ut något segment som större blir det möbler, kläder, livsmedel och kosmetika.

I Helsingborg finns både internationella e-handelsaktörer och mindre, lokala aktörer. Här finns också flera större aktörer inom tredjepartslogistik, som kan hantera både lagerhållning och distribution.

Sveriges enda e‑handelsinkubator

E-commerce Park är Sveriges enda e-handelsinkubator. Här får nystartade e-handlare hjälp att växa via inkubator, e-handelsskola och scale up-program.

Här finns också möjlighet att hyra egen kontorsplats med tillgång till studio, fotorum och mötesrum. Att det är en fördel att äta lunch med andra e-handlare behöver vi väl knappast säga?

Läs mer hos E-commerce Park

Service Management studenternas examen 2009 Skylt med texten Lunds Universitet Campus Helsingborg

ReLog forskar på framtidens logistik

ReLog är en forskningsplattform som undersöker framtidens logistik, som last mile delivery, returhantering och hållbara transporter.

Plattformen är en del av Lunds universitets Centrum för handelsforskning och finns här i Helsingborg. ReLog består av en handfull forskare och doktorander inom handelslogistik och citylogistik. De jobbar tätt ihop med näringslivet för att hitta framtidens lösningar för handel och logistik.

Läs mer om ReLog hos Lunds universitet

E-handelsregionen Helsingborg

Helsingborg har en historia av handel och ett unikt logistiks läge i Norden. Att dessa olika faktorer har kombinerats i den digitala åldern och gjort Helsingborg till en stark aktör inom e-handel är inget sammanträffande.

Vi finns här för dig!

Etablera, expandera, innovera, investera eller testa? Oavsett har vi en erfaren person med branschkunskap som kan hjälpa dig med information, kontakter och råd. Hör av dig i dag!

Jan Magnusson

Affärsutvecklare

Logistik och e-handel

0732-31 51 24
Linkedin

Christian Larsson

Affärsutvecklare

Smart stad och tillverkning

0739-36 01 44
Linkedin

Relaterade sidor