En styrkesektor med lång historia och tung kunskap

Tillverkningssektorn är stark i Helsingborg. Den utmärker sig sedan decennier tillbaka, särskilt inom kemi, läkemedel, livsmedel, plast och verkstad. Här finns stora företag med internationella ägare och global exportmarknad.

De stora företagen har i sin tur skapat goda förutsättningar för en mångfald av mindre företag. Många är högspecialiserade familjeföretag, både avknoppningar och underleverantörer. De här företagen sitter på en enorm kunskapsbas inom sina spetsområden.

Gör oss sällskap!

”Helsingborg är en innovativ stad och det är inte en slump att ett så högteknologiskt företag startade här. MilDef är faktiskt lite som Helsingborg, vi är små sett till ytan i ett globalt perspektiv men stora i våra innovationer och ambitioner.”

Olof Engvall, IR- och marknadschef, Mildef

(Fotograf: Jann Lipka)

Den gröna omställningen händer här och nu

Flera av företagen i tillverkningsbranschen jobbar hårt för att minska sin klimatpåverkan. Här finns ett starkt ekosystem med stor kunskap och tydligt driv. Att ligga i framkant i den gröna omställningen är en konkurrensfördel gentemot kunderna.

Som företag i Helsingborg får du också medvind av att staden jobbar aktivt för att bli klimatneutralt till 2030.

Läs mer om stadens klimatarbete

Utbildningen finns i regionen

Några av regionens största arbetsgivare är tillverkningsföretag. Det har i sin tur gjort att det finns gott om branschkunskap i området.

Flera universitet och högskolor i Öresundsregionen bedriver både utbildning och forskning inom livsmedel, kemi, fordonskomponenter, plast, metallvaror och läkemedel.

Läs mer om utbildning och forskning

”För oss är Helsingborg en viktig plats, det är här vi har vårt ursprung. Vi ser Helsingborg som en bra etableringsort med bra företagsklimat, nära till högskolor och universitet och bra logistik till kringliggande städer.”

Sven Kristensson, VD, Nederman

Ett av Sveriges bästa logistiklägen

Helsingborg är ett av Sveriges absolut främsta logistiklägen. Här har du nära till ett stort antal logistikaktörer i hela logistikkedjan, vana vid att samarbeta och innovera.

I Helsingborg hittar du dessutom svårslagen infrastruktur. Här finns E4:an, E6:an, järnväg både till Skandinavien och Europa, samt Sveriges näst största containerhamn.

Dessutom når du Nordens största flygplats, Copenhagen airport, på en timme.

Läs mer om logistikklustret

Vi finns här för dig!

Etablera, expandera, innovera, investera eller testa? Oavsett har vi en erfaren person med branschkunskap som kan hjälpa dig med information, kontakter och råd. Hör av dig i dag!

Christian Larsson

Affärsutvecklare

Mark och tillverkning

0739-36 01 44
Linkedin

Malin Wallett

Affärsutvecklare

Fastigheter, mark och handel

0722-10 74 82
Linkedin

Relaterade sidor