Här finns kunskapen du behöver!

Öresundsregionen omfattar Skåne, Region Sjælland och Region Hovedstaden. Det är den största och mest tättbefolkade storstads- och arbetsmarknadsregionen i Norden. Det är Skandinaviens största rekryteringsbas för högutbildad arbetskraft och en av norra Europas mest kunskapsintensiva regioner.

När Fehmarn bält-förbindelsen mellan Danmark och Tyskland står klar 2029 kommer kontinenten ännu närmare. Då ligger Hamburg bara runt hörnet.

I Öresundsregionen finns topprankade lärosäten med unik forskning. Dessutom hittar du två materialforskningsanläggningar i världsklass här – The European Spallation Source (ESS) och MAX IV.

Nyfiken på fördelarna med att finnas här?

Antalet unga växer så det knakar

Helsingborg och Öresundsregionen växer kraftigt. I Öresundsregionen har befolkningen ökat med drygt 300 000 personer, eller 9 procent, de senaste tio åren.

I Helsingborg har befolkningen ökat med 19 000 personer, motsvarande 14,4 procent. Det gör Helsingborg till en av de snabbast växande städerna i regionen.

Partnerskap över gränsen genom Greater Copenhagen

Greater Copenhagen är ett partnerskap som omfattar 85 kommuner och 4 regioner i både Sverige och Danmark. Samarbetet rör grön omställning, arbetsmarknad, infrastruktur och life science.

Läs mer hos Greater Copenhagen

Nära samarbete i Helsingborgsregionen

Genom partnerskapet Familjen Helsingborg samarbetar staden tätt med de tio andra kommunerna i nordvästra Skåne. Det handlar bland annat om företagsetableringar, kompetensförsörjning och turism.

Läs mer hos Familjen Helsingborg

Pendla till två miljoner arbetstillfällen på en timme

Öresundsregionen är Nordens största arbetsmarknadsregion. Från Helsingborg når du två miljoner arbetstillfällen inom en timme.

Kollektivtrafiken är väl utbyggd. Från Helsingborg når du bland annat Köpenhamn, Malmö och Göteborg med tåg. Du kan flyga till och från Stockholm flera gånger om dagen via vår lokala flygplats.

Vi finns här för dig!

Etablera, expandera, innovera, investera eller testa? Oavsett har vi en erfaren person med branschkunskap som kan hjälpa dig med information, kontakter och råd. Hör av dig i dag!

Malin Wallett

Affärsutvecklare

Fastigheter, mark och handel

0722-10 74 82
Linkedin

Christian Larsson

Affärsutvecklare

Smart stad och tillverkning

0739-36 01 44
Linkedin