Du kommer trivas, vi lovar!

I Helsingborg har du goda förutsättningar att trivas. Här finns den stora stadens livskraft med symfoniorkester, shopping, konst och puls. Och den lilla stadens närhet till bokskogen, arbetsplatsen, skolan och kvällsdoppen.

Staden ligger där Öresund är som smalast. Med det vilda Kattegatt i norr, det lugna Öresund i söder och ett helt inland av fält och skogar i öster.

Här kan du hitta ett boende som passar dig, oavsett om det är i centrums puls, ett lugnt villakvarter eller en landsbygdspärla med vidsträckt utsikt.

Helsingborg har bra cykelvägar, goda pendlingsmöjligheter, ett rikt kulturutbud, gott om restauranger och kanske Sveriges vackraste promenad längs Landborgen.

Kom hit får du se!

”Helsingborg är matstaden vid havet, där jag bodde några år som barn. Jag kommer tillbaka så ofta jag kan. Alla nya boenden, krogar, keramiker, lokala mathantverkare och vandringaleder har gjort staden och bygden ännu bättre.”

Lottie Knutson, resexpert

(Fotograf: Lottie Knutson)

Här kan du hitta din egen boendepärla

Helsingborg växer så det knakar. I dag bor drygt 150 000 människor här. Det långsiktiga målet är att bli staden med Sveriges bästa livskvalitet.

Här finns grönskande villakvarter, flotta paradvåningar, mysiga radhus och lägenheter med havsutsikt. Just nu pågår ett hundratal små och stora byggprojekt i staden, till exempel Sveriges barnvänligaste stadsdel.

I Helsingborg finns ett varierat utbud av boende för alla smaker.

Alltid nära till morgondoppet

Helsingborgs läge är svårslaget. Vi har havet mitt i centrum. Här guppar fritidsbåtar i småbåtshamnen, här kryssar färjor till Helsingör och när det är dimmigt kan du höra fartygens mistlurssång på sin väg ut över Kattegatt.

Hela kusten kantas av sandstränder, kallbadhus och fiskelägen. Stränderna sträcker sig ända in i centrum och doppet från en brygga är aldrig långt bort.

Korsvirkeshus och palats – en stadskärna att uppleva

Helsingborg har en mysig stadskärna. Faktiskt bäst i Sverige 2022. Här samsas gamla korsvirkeshus och pampiga 1800-talspalats med tinnar och torn. Här finns gamla kyrkor, små torg och ett gammalt försvarstorn högt upp på Landborgen.

Upplevelserna ligger på ett pärlband från norr till söder. Här hittar du hela elva White guide-restauranger och mängder av lokala butiker.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Mer golf och kultur än du behöver

Det finns gott om kultur i Helsingborg. Sofiero slott och slottspark, Fredriksdals friluftsmuseum, Dunkers kulturhus, Helsingborgs stadsteater och Helsingborgs konserthus är givna utflyktsmål.

Inte sällan står staden värd för VM- och EM-matcher inom en rad idrotter. Vill du själv spela finns det fler golfbanor än du hinner med i regionen.

Flødeis och hygge en färja bort

I Helsingborg är utlandsvistelsen nära. Det tar bara 20 minuter med färja till Helsingör. Där väntar ett myller av kullerstensgränder, färgglada korsvirkeshus, små butiker och restauranger. Eller sitt kvar på färjan och ät middag i solnedgången.

Köpenhamn når du på en och en halv timme. Där får du internationell puls och ett riktigt ordentligt kulturutbud.

Mysiga grannstäder väl värda besök

Grannstäderna ligger nära i nordvästra Skåne. Inom 30 minuter når du bland annat Ängelholm, Höganäs och Landskrona. Varje stad har sin egen charm och prägel, väl värt ett eller flera besök.

I Ängelholm hittar du den mysiga Hembygdsparken med våfflor, djur och lekplats. I Landskrona kan du besöka fängelsehålorna i det gamla Citadellet. Höganäs är kända för sin keramik, men här finns även ett outletområde och en hel lada med pannkakor.

Grottor och bergsklättring – äventyret är nära

Runt Helsingborg löper slingriga landsvägar. De kantas av rapsfält, rådjur, gårdsbutiker och loppmarknader. Norrut hittar du Kullabergs spektakulära klippor. Här finns grottor, klätterleder och skummande tumlarsafari. Österut finns djupa bokskogar, utsiktstorn, sjöar med badflottar och fridfulla vandringsleder.

Relaterade sidor