EU mission: Europe’s climate-smart cities | 2022

Helsingborg är en av de 100 städer som EU valt som föregångare i klimatarbetet. Målet är klimatneutralitet till 2030.

Läs mer hos EU-kommissionen

Årets stadskärna | 2022

Priset delas ut av organisationen Svenska stadskärnor till den svenska stad som visat störst framsteg i utvecklingen av centrum i samverkan mellan det privata och offentliga.

Läs mer hos Svenska Stadskärnor

En molnformad vägg med en öppning i olika färger, där människor är på väg in i innovationsutställningen under H22

Innovator of the Year | 2022

Stadens satsning på H22 prisades för att organisationen tillsammans med en lång rad aktörer hittat innovativa lösningar som bidrar till en bättre stad och region. Staden vann Real Estate Øresund Award i kategorin Innovator of the Year. Priset delas ut av Øresundsinstituttet.

Läs mer i vårt pressmeddelande

Sveriges bästa logistikläge | 2022

(…och det näst bästa 2023)

Sedan 2005 har tidningen Intelligent logistik listat Sveriges bästa logistiklägen. Den centrala rollen i regionen, den starka livsmedelspositionen och spetsutbildning i förpacknings- och returlogistik var några av sakerna som gjorde att Helsingborg vann 2022. År 2023 kom vi på andraplats.

Läs mer hos Intelligent logistik

Sveriges bästa köpcentrum | 2022

Priset delas ut av Nordic council of shopping centers (NCSC) för att stödja utvecklingen och lyfta fram de mest innovativa och kreativa initiativen i branschen. År 2022 gick priset till Väla köpcentrum i Helsingborg.

Läs mer hos NCS Nordic

European green capital award | 2021

EU:s årliga pris till städer som visar vägen för miljövänligt stadsliv. Priset går till den stad som förbättrat miljön och därmed ekonomin och livskvaliteten mest. Helsingborg kom till final.

Läs mer hos EU-kommissionen

The European capital of innovation awards (iCapital) | 2020

Priset delas ut till den stad som är bäst på att främja innovation. Det är städer som vågar utmana sig själva och som är starka förebilder för andra städer.
Läs mer hos European innovation council

Global resilience hub | 2021

FN har handplockat ett litet antal städer som är bra på att möta växande klimat- och katastrofrisker. Helsingborg är den fjärde staden i världen som blir del av nätverket.

Läs mer hos Urban resilience hub

Sveriges miljöbästa kommun | 2017–2020)

Aktuell Hållbarhet rankar årligen Sveriges kommuner utifrån klimat- och hållbarhetsarbete. Helsingborg har tagit förstaplatsen fyra år i rad.

Läs mer hos Miljöbarometern

Sveriges kvalitetskommun | 2017

Utmärkelsen delas ut av Kvalitetsmässan till den kommun som har lyckats bäst med att utveckla och förbättra demokrati, verksamheter, arbetsmiljö och samhällsbyggande.

Läs mer hos Kvalitetsmässan

Årets tillväxtkommun | 2016

Sedan 1998 har konsultföretaget Sweco och Arena för tillväxt utsett Årets tillväxtkommun. Priset synliggör kommuner som aktivt skapar förutsättningar för tillväxt med fokus på politiskt ledarskap, samarbetsförmåga, kommunalt utvecklingsarbete och nytänkande.

Läs mer hos Sweco