Länge leve innovatörerna!

Helsingborgs nya innovationsdistrikt sträcker sig från Helsingborg C till Campus Helsingborg, genom den nya stadsdelen Oceanhamnen och RecoLab. En central fysisk plats där näringsliv, akademi och offentlig sektor samarbetar för att hitta innovativa lösningar för hållbar tillväxt.

Här sjuder det redan av samarbeten och genom Helsingborg Innovation District vill vi förenkla och växla upp samarbetet mellan startups, storföretag, forskare, det offentliga och framtidens orädda pionjärer. Sedan tidigare finns Lunds universitets Campus Helsingborg här. Här ska även stadens nya innovationsavdelning, Center för innovation, ligga inom kort.

Fokus ligger på hållbar tillväxt. Världen står inför sina största utmaningar någonsin: klimatförändringar och minskande resurser. Vi tror att vi kan uppnå både hållbarhet och livskvalitet genom innovation. Vi vill göra det lätt för aktörer att hitta varandra och samarbeta kring framtidens utmaningar. Bakom distriktet står Helsingborgs stad, Region Skåne, Lunds universitet och näringslivet.

Inom kort kommer det mer information och kan du inte hålla dig så ta kontakt med oss redan idag!

Vad är ett innovationsdistrikt?

Ett innovationsdistrikt är ett geografiskt område där institutioner som universitet, företag och offentlig verksamhet samexisterar med inkubatorer, acceleratorer och det omgärdande samhället.

I RecoLab källsorteras avloppsvattnet redan idag

I RecoLab återvinns det källsorterade avloppsvattnet och matavfallet från den nya stadsdelen Oceanhamnen. Här finns en testbädd för den som gör studier kring källsorterat VA- och matavfall.

Läs mer hos RecoLab

Hetch samlar startups med potential att växa

Hetch är ett community för startups och företag inom tech. Organisationen är icke vinstdrivande och målet är att stötta tech-entreprenörer till framgång genom verktyg, nätverk, event och lokaler.

Läs mer hos Hetch

Vi finns här för dig!

Etablera, expandera, innovera, investera eller testa? Oavsett har vi en erfaren person med branschkunskap som kan hjälpa dig med information, kontakter och råd. Hör av dig i dag!

Zeynep Erdal

Verksamhetsledare Helsingborg Innovation District

0707-49 88 71
Linkedin

Alexandra Werder Hallonkvist

Enhetschef för tillväxt

0731-56 39 05
Linkedin

Claes Malmberg

Senior affärsutvecklare

Strategisk utveckling och tech

0732-31 57 62
Linkedin

Relaterade sidor